6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivä 6.12.10

Itsnäisyyttä on otettu perheessäni vastaan tuttuun tapaan. Helsingin työväentalolla järjestettävät Itsenäisyyspäivän aaton tanssiaiset ovat kuuluneet ohjelmaan jo yli kahden kymmenen vuoden ajan. Siellä tapaa tuttuja vuosien varrelta sekä tutustuu uusiin mukaaviin ihmisiin.

Varsinainen itsenäisyyspäivä kului kotosalla. Lumitöitä tehdessä, kynttilöitä poltettaessa ja tietenkin TV:stä oli pakko katso Tuntematon sotilas. On se vaan niin hyvä elokuva, että sen voi katsoa uusin silmin joka vuosi. Kävimme lasteni tai paremminkin nuorisoni kanssa katsomassa Kansallisteatterin Smedsin ohjaamanTuntemattoman sotilaan - mikä oli aivan loistava sekin. Meillä Itsenäisyyspäivän juhla päivällinen oli itsetehty perunamuusi ja uunimakkara. Perunamuusi ja makkara pitää julistaa kansallis-ruuaksi. Peruna on pitänyt suomalaiset hengissä ja lenkkimakkara on kaikkien rakastama "vihannes". Poikani valmistama uuni makkara sai sinappihunnun ja juustokuorrutuksen. Sibeliuksen musiikin soidessa taustalla tuntui hyvältä olla suomalainen ja istua kotona lämpimässä.

Ilta hiljentyi tietenkin TV:n ääreen linnajuhlia katsomaan. Tyttäreni katseli kiinnostuneena pukuloistoa. Minä puolestani katselin monia tuttuja kasvoja. Näin ilta vierähti ja nyt kiireesti nukkumaan, sillä huomenna arkinen aherrus taas kutsuu. Mukavia ja rentouttavia nämä pitkät viikonloput.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti