Vaalikoneet 2019


Eduskuntavaalit 2019
Vaalikonevastauksiini pääset tutusttumaan näistä linkeistä:

Duunitori
MTV Uutiset Eduskuntavaalikone 2019
Seinäjoen Sanomat 
HS ja IS  
Almamedia
Omaishoitajat
YLE
Maaseudun tulevaisuus

On olemassa ikuisuusaiheita, mitkä ovat lähellä sydäntäni. Tässä ajatuksiani niistä:


Rakkausliitot
Kaikilla tulee olla oikeus sukupuolineutraaliin avioliittoon sekä adoptiomahdollisuuteen. Mielestäni on suorastaan vaarallista levittää homofobistista materiaalia netissä, aiheuttaen ennakkoluuloja ja suvaitsemattomuutta etenkin nuorten keskuudessa. Tämä saattaa aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta haavoittuvaisissa nuorten mielissä. Minulle tärkeää on suvaitsevaisuus ja oikeudenmukaisuus. Ihminen voi parhaiten kun saa olla sitä mitä on.

Ydinvoima
Luotan suomalaiseen teknologiaan ja ydinvoimalat tulee olla turvallisissa käsissä.
Suomen tulee panostaa uuteen teknologiaan. Tuuli-, ja aurinkoenergia, sekä maalämpö ovat energiavaroja joiden käyttöä tulee lisätä ja joiden teknologiseen kehitykseen tulee panostaa. Suomessa meillä kuitenkin on tällähetkellä turvalliset ydinvoimalat, joten ne mielestäni voivat jatkaa toimintaansa. Mikäli voisin päättää naapurivaltion ydinvoimala-asioista esittäisin, että Suomenlahden kaakkoisrannalla sijaitseva Sosnovyi Borin voimalaitos voitaisiin sulkea. Voimala ei täytä läntisiä turvanormeja edes monien venäläisasiantuntijoiden mielestä. Ruotsalaiset asiantuntijat vaativat voimalan sulkemista jo vuonna 1992.

Asevelvollisuus
Kannatan asevelvollisuutta palkka-armeijan sijaan. Mielestäni naisille täytyy tarjota edelleenkin mahdollisuus vapaa-ehtoiseen asepalvelukseen. Yleisen asevelvollisuuden eduista puhutaan harvoin. Se kasvattaa yhteishenkeä ja isänmaan arvostusta. Lisäksi moni saa armeijasta itselleen hyvän ammatin halutessaan.

Maahanmuutto
Maahanmuuttajille pitää järjestää laadukasta ja riittävää suomenkielen koulutusta. Kohderyhmäksi tulee ottaa erityisesti perheenäidit, koska he jäävät yleensä kotiin lasten kanssa. Perheet integroituvat parhaiten yhteiskuntaan naisten kautta ja siten he ovat avainasemassa. Vantaan kaupunki on tehnyt hyvää työtä järjestämällä lukupiirejä maahanmuuttajaäideille, joihin voi mennä lasten kanssa. 

Barcelonan mallin mukaan siellä maahanmuuttajille annetaan katalanian kielen opetusta. Kun maahanmuuttaja osaa paikallisen kielen, saa hän kansalaisuuden ja sitä kautta kaikki kansalaisoikeudet ja velvollisuudet. Myös Hollannissa on samanlainen käytäntö. Mielestäni tämä on erittäin toimiva ratkaisu ja Suomen tulee ottaa tästä mallia. Kritiikki yleensä kohdistuukin maahanmuuttajiin juuri siitä syystä, etteivät he byrokratian vuoksi pääse töihin.

Suomessa ongelmana on myöskin pitkät turvapaikanhakemus käsittelyajat. Tällöin turvapaikanhakija joutuu vain odottamaan. Resursseja täytyy lisätä hakemusten käsittelyyn, ja kielenopetukseen.