27. joulukuuta 2012

Uusi vuosi - Onnen numero 13!

Vuosi vaihtuu 4 päivän kuluttua, joten on tilinteon aika. Miten vuosi 2012 menikään?

Vuosi 2012 vaihtui Kuubassa, Havannassa parin ystäväperheen seurassa. Ilotulitusraketteja ei juurikaan lennellyt ilmaan, mutta vanha tykki ampui merelle 12 kertaa. Se oli ihana aloitus tälle kuluneelle vuodelle. Pientä perhetämme sidottiin tiukemmin yhteen yhteisen kokemuksen myötä, mitä onkin tarvittu monien kiireiden ja paineiden puristaessa itse kutakin. Perheeseen puramme kaiken maailman tuskan ja sieltä myös tankkaamme lisää energiaa maailman valloitusretkille.

Tämän vuoden lupaukseni on toteutunut melko hyvin. Lupasin itsenäistyä suhteessa omiin lapsiini. Monille yksinhuoltajille napanuoran venyttäminen omiin lapsiin voi olla hyvinkin vaikeaa, koska he joutunut usein laittamaan lasten edun oman etunsa edelle ja jakamaan kasvatusvastuun yksin. Siitä muodostuu niin kiinteä side, että se ei katkea hetkessä. Eikä siihen väliin helposti pääse kukaan tai mikään. Ei siis ihme, että yh-äidit valitsevat sinkkuuden tiedostamattaan. Näin uskallan sanoa peilatessani omia kokemuksiani ja tuntemuksiani. Omien lasten itsenäistyminen vaatii ja/tai mahdollistaa myös oman aikuistumisen. Nyt minulla on tilaa ajatella myös itseäni. Ensin täytyy kuitenkin muistella, mistä haaveilinkaan ja mihin asioihin halusinkaan laittaa aikaani ja energiaani ennen lapsia. Ne olivat maailman parantaminen (olenhan sairaanhoitaja) ja maailman näkeminen eli matkustaminen.

Matkustamisen päätin aloittaa oman pääni sisään eli ajatuksiini. Olenhan niin monet vuodet suorittanut elämää ehtimättä miettiä, miksi elämä menee juuri näin kuin se menee. Kesällä aloittamani sauvakävely mahdollisti ajan ottamisen omille ajatuksilleni ja hyvässä seurassa voi ajatuksia ja elämää jakaa. Kiitokset kävelijä ystäväni vertaistuesta ja elämän jakamisesta. Jatketaan ensi vuonnakin!

Kunnallisvaalitulokseni toi kaupunginhallituksen jäsenyyden vuosille 2013-14. Joten odotan innolla alkavaa vuotta uusine haasteineen. Nyt minulla on aikaa ja energiaa panostaa ko. luottamustoimeen. Aikaisemmin olisin joutunut painiskelemaan riittämättömyyden tunteen ja huonon omantunnon välillä. Nyt olen valmis ja motivoitunut. Olen aina pitänyt nro 13 onnennumerona, joten uutta onnea kohti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti