3. maaliskuuta 2013

Kaupungin hallituksen jäsenyys

Alkanut vuosi toi tullessaan paljon uusia luottamustehtäviä, mihin perehtyessä kaksi kuukautta onkin vierähtänyt todella nopeasti. Mullistavinta luottamustoimissani oli, että sain jälleen "uudet silmälasit" tai uuden näkökulman kaupungin luottamustoimiin. Olen kaikki 20-vuotta ollut valtuustotyöni ohella jossakin sosiaali- terveys- tai sivistyssektorin luottamustoimissa. Useinmiten kunnallisten luottamustoimieni lisäksi olen toiminut vielä jossain SoTe-järjestön hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana. Nyt näkökulmani muuttui ns. pehmeistä aloista koviin. Kaupungin hallituksen seuraajajäsenenä valvon kaupunkisuunnittelulautakuntaa sekä olen varalla rakennuslautakunnassa. Tämä on todella mukavaa, kun saa olla suunnittelemassa uutta - toimivaa kaupunkia ideaalitasolla. SoTe-puolella keskustelu käydään lähes aina palvelutarpeiden ja toiveiden täyttymättömyydestä. 

Kaupunginhallitus työskentely on ollut erittäin tiivistä ja sitä kautta antoisaa. Meillä kaikilla uusilla on selvästikin halu onnistua ja tehdä työmme hyvin. Oma sd-ryhmämme toimii hyvin yhteen. Ryhmien väliset neuvottelut ovat olleet hedelmällisiä ja yhteistyöhakuisia. Vaikka tiesinkin kh:n työllistävän - niin en silti uskonut sen vievän leijonan osan ajastani. Tämä saattaa olla vielä myös kokemattomuuttanikin? Joka maanantain kokousta varten esityslistojen lukemiseen menee vähintääkin sunnuntait. Aikaa vie myös  sd-verkoston kommenttien kerääminen. Sunnuntai iltaisin on ryhmien väliset neuvottelut tai viimeistään maanataisin ennen ryhmäkokouksia. Tiistait on pyhitetty kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksille. Niinä viikkoina, kun valtuusto kokoontuu keskiviikkoisin - voi sanoa myyneensä aikansa hyvin kaupungille.

Oma sd-ryhmämme on myös astunut sisäisessä keskustelussamme uudelle portaalle. Asia-aiheiden peruteella on luotu google-ryhmiä, jotka kesksutelevat ja valmistelevat tausta aineistoja. Tällä pyritään saamaan asiantuntijuus jäsenistämme nopeaan reogointiin ja ryhmän käyttöön. Tämä auttaa varmastikin jatkossa kh-asioiden peilaamisessa. 

Alkukausi ollut siis työläs, mutta mukava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti